Наградиха най-успешните състезатели в края на сезона

Българската федерация по биатлон отличи Владимир Илиев за най-добър спортист в състезателния сезон 2014/2015 г.

Той беше награден при закриването на сезона в българския биатлон, извършено с церемония в "Музея на спортната слава" на Националния стадион "Васил Левски". 


Владимир Илиев, който върна част от позабравените български традиции в мъжкия биатлон с шесто и осмо място от стартове за световната купа, както и медал от Европейското първенство, получи чек в размер на 15 хиляди лева от БФБиатлон и нейните спонсори. С 5830 лева беше награден и неговият треньор Николай Захаров.

Красимир Анев получи 11 хиляди лева за своите постижения през сезона, сред които и медал от Европейското първенство. Неговият треньор Георги Фъртунов пък получи чек в размер на 4530 лева. 

На тържеството бяха отличени състезатели в общо 14 възрастови групи, като купите бяха връчени от членове на Управителния съвет на федерацията, начело с нейния председател, олимпийския шампион Екатерина Дафовска. Церемонията бе уважена и от представители на Министерството на младежта и спорта.

След награждаването
Екатарина Дафовска и Красимир Анев коментираха, че отношенията между БФБиатлон и националния състезател са изгладени, като двете страни са постигнали съгласието, че причина за скандала с неучастието на Анев в щафетата на ЕП по биатлон по-рано тази година е лоша комуникация.