Диагоналът очаква по-добър сезон за националния отбор по волейбол

Основният диагонал на националния отбор по волейбол Цветан Соколов ще се възстановява поне до януари следващата година. Късно снощи стана ясно, че той ще трябва да претърпи операция на рамото.

 

"Разбира се това е една много лоша новина за мен, от гледна точка, че пропускам към един сезон, едно лято с национала, плюс това пропускам и да кажем почти един сезон с клубния си отбор, но ако погледнем и ако трябва да направя някакъв избор предпочитам да пропусна европейско и да съм здрав нали за олимпиада, отколкото да пропусна може би и двете."

 

Операцията ще бъде извършена в Италия, в първия възможен момент. Срокът за въстановяване след интервенцията ще изисква търпение.

 

"И двамата професори просто ми казаха, ако бях на твое място, бих се оперирал и то веднага, така че ще ги послушам. Това са най-добрите доктори, професори в Италия сигурно за раменни стави и разбира се ще ги послушам."

 

Соколов пожела успех на своите колеги от националния отбор в предстоящите мачове от световната лига и европейското първенство.

 

"В първите 15 дни ще съм със шина, напълно обездвижен. След това първите два месеца и половина, три месеца просто раздвижвания, упражнения във вода, в басейн, само с ластик, абсолютно никакви големи натоварвания и вече ми казаха, че след три месеца мога да започна с подавания, без атака. Очаква се след 5 месеца да започна да забивам. Така че най-краткия срок, който ми казаха е януари месец."

 

Основният диагонал на националния отбор коментира и как според него ще се отрази на прадставителния ни тим неговото отсъствие.

 

"Лидер? Аз много пъти съм казвал, че няма. Мисля, че целият отбор е лидер. Защо да не се справят, една птичка пролет не прави. Това е един колективен спорт, който ако всички играят и се раздадем, просто нещата винаги могат да се получат. Разбира се пожелавам им много успехи, късмет. Ще се постарая да бъда на мачовете тяло, духом. Така че аз съм положително настроен и мисля, че тази година отбора ще покаже много по-различен облик от миналогидшния, който беше наистина много негативен."