Дискусиите ще обхванат основните теми от петте категории на общественото здраве

Глобален план за действие по отношение на ваксините и Кодекс на Световната здравна организация за практиката за международно набиране на здравен персонал ще бъдат обсъдени на общото събрание на СЗО, което ще се проведе от 18 до 26 май в Женева.

 

Правителството одобри позицията и състава на българската делегация за участие в 68-ата сесия на Световната здравна асамблея. Тя ще бъде водена от заместник-министъра на здравеопазването Адам Персенски. Членове на делегацията са директорът на Националния център по обществено здраве и анализи, дипломатически служители от МВнР и от Постоянното представителство на България при Службата на ООН и другите международни организации в Женева.

 

Дискусиите ще обхванат основните теми от петте категории на общественото здраве. Сред тях са мониторинг на постигнатото по отношение на целите на хилядолетието за развитие, свързани със здраве, здравеопазването в новия дневен ред на ООН за устойчиво развитие след 2015 г., здравето на подрастващите, здраве и околна среда: справяне с въздействието върху здравето в резултат на замърсяване на въздуха.