Те са богати на витамин Е, който предпазва белите дробове от фините прахови частици

Авокадото и зехтинът ограничават вредата от смога, защото са богати на витамин Е, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на британски учени. 

 

Те установиха, че витамин Е предпазва белите дробове от фините прахови частици, които могат да навлязат дълбоко в тях и освен белодробни проблеми, увеличават риска от инфаркт и инсулт. 

 

Той поддържа клетъчните мембрани и е полезен също за кожата, очите и имунната система. 

 

Порция от 100 гр авокадо осигурява 10% от препоръчваната дневна доза витамин Е, която е 4 мг за мъжете и 3 мг за жените. Подобен ефект има и порция сготвен спанак. Добър източник на витамин Е е и зехтинът.