Предвидено е продължението на сериала да бъде излъчено през 2016-а

Американският режисьор Дейвид Линч заяви, че ще заснеме епизодите от новия сезон на сериала "Туин пийкс", един месец след като увери, че финансови разногласия го карат да се откаже от проекта.

 

"Скъпи приятели, това бяха просто слухове. Всичко започва отново - "Туин пийкс" се завръща", е написал режисьорът на страницата си в Туитър. 

 

През есента миналата година телевизия "Шоутайм" оповести, че през 2016 г. ще излъчи продължение на сериала "Туин пийкс", който бързо стана култов, 25 години след втория му сезон, припомня БТА.

 

През април режисьорът и създател на сериала Линч обаче каза, че няма да заснеме новите епизоди заради финансови разногласия с "Шоутайм". Рязката промяна в мнението му бе приветствана от много фенове и от актьора Кайл Маклоклан, който се превъплъти в ролята на агента от ФБР Дейл Купър в първите два сезона на сериала и се готви да се снима в третия му сезон. 

 

Първите два сезона на "Туин пийкс", излъчени през 1990 г. и 1991 г., бяха последвани от излизането по екраните на филма "Туин пийкс: Огън, следвай ме".