Според приближени на Симеон той започнал да се замисля

 

На все по-активен натиск да се кандидатира за президент е подложен Симеон Сакскобургготски и той е започнал да се замисля дали да не се съгласи. Това пише в. "24 часа", позовавайки се на информация от приближени до царя.

 

В последните месеци броят на желаещите да се видят със Симеон се увеличил рязко. Политици от всички цветове и общественици искали да чуят мнението му по актуалните въпроси в държавата и повечето от тях повдигали темата за политическото му бъдеще. Чести срещи той имал и с посланиците на чуждите държави у нас, както и с някои от нашите дипломати по света.

 

Все повече известни българи се включват и в подписката, с която политици, общественици и интелектуалци настояват Симеон да получи статут на специален посланик на България пред света. Подкрепата от толкова много личности също вдъхнала увереност на царя, че има място в политическия ни живот, посочва изданието.

 

Според близки до Симеон обаче евентуално решение на настоящия премиер Бойко Борисов да се кандидатира за “Дондуков” 2 догодина ще го откаже категорично от президентска битка.

 

Още водещи теми от днешните вестници гледайте във видеото!