Те настояват за бързо решение на наболелите проблеми

Митинг под мотото "За европейско бъдеще на ловното движение в България" организира на 11 юни Националното ловно-рибарско сдружение. Те искат да се намери бързо решение на наболелите проблеми пред развитието на ловното стопанство и ловното движение у нас.

 

Съюзът на ловците и риболовците, като най-старата и най-голяма доброволна природозащитна неправителствена организация в България, обединяваща над 120 000 свои членове, настоява за незабавно приемане на Стратегия за ловното стопанство на България, която да гарантира развитието на дивечовите популации и устойчивото им ползване за не по-малко от 15 години напред.

 

Те искат и нов Закон за лова с ясни правила, регламенти и отговорности на всички субекти, съобразен с европейските критерии и изисквания, който да гарантира изпълнението на стратегията. Ловците настояват още за категорична забрана на улова на дива свиня в свободни площи и груповия лов в оградени площи.

 

Заради митинга Столична община прави и организация в движението в центъра. От 8.00 часа до приключване на митинга се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства при сектор "Б" на Националния стадион "Васил Левски"; на моста пред Национален стадион "Васил Левски"; на ул. "Митрополит Кирил Видински" между бул. "Драган Цанков" и ул. "Йосиф Петров". Шествието ще тръгне в 11.30 часа от ул. Ген. Йосиф Гурко", надясно по бул. "Васил Левски", наляво по бул. "Цар Освободител" с провеждане на митинг от южната страна на пл. "Св. Александър Невски" до 14.30 часа със спиране на движението по ул. "15-ти ноември" до приключване на митинга. При необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР ще бъде спирано и възстановявано поетапно движението на пътните превозни средства.