Предложението е на етап военно планиране, но очаква одобрение от министъра на отбраната

 

Вестник „Дневник” цитира „Ню Йорк таймс”: САЩ може да разположат танкове и тежко оръжие в България.

 

"Като значителна крачка към възпиране на потенциална руска агресия в Европа от Пентагона подготвят разполагането на бойни танкове, бронирани машини на пехотата и друго тежко въоръжение за нуждите на около 5000 американски войници в няколко балтийски и източноевропейски страни", съобщава "Ню Йорк таймс", като се позовава на източници от САЩ и НАТО.

 

Предложението е на етап военно планиране, но очаква одобрение от министъра на отбраната Ащън Картър и Белия дом преди срещата на министрите на отбраната на алианса по-късно през юни. Това, което е известно на "Ню Йорк таймс", е за тежко въоръжение за около 150 американски военни във всяка от трите балтийски републики - Литва, Латвия и Естония. Също толкова, а може и за осигуряване на батальон, т.е. бойна част от около 750 души, може да има във всяка от трите източноевропейски страни членки - Полша, Румъния и България, а може би и в централноевропейската Унгария.

 

Полицейският протест се втвърдява, пише на първата си страница вестник „Труд”. Друго заглавие по темата е „Цветанов вини Орешарски за проблемите в МВР”.

 

Рекорд! 53 325 семейства на помощи, пише на първата си страница вестник „24 часа”.

 

Бизнесът на протест за тока, пък пише „Стандарт”. 

 

За летен грип, който идва с юлските жеги, предупреждава вестник „Преса”.

 

Абсурд в Несебър - 20 лв. за нощувка, 30 лв. за шезлонг, пише на първата си страница „Телеграф”.

 

Още теми от днешния печат гледайте във видеото.