Борисов изтъкна пред федералния икономически министър ръста на икономиката ни с над 2%

 

България и Швейцария се договориха за развитие на двустранните отношения в различни сфери от взаимен интерес като обединяването на усилията в икономически план.  

 

"По българо-швейцарската програма за сътрудничество разполагаме със 76 млн. франка. Имаме добро партньорство и реализираме различни съвместни проекти. В същото време те имат редица проблеми и въпроси, по които ние бихме могли да окажем подкрепа и провеждащият се днес бизнес форум ще даде по-голям тласък във взаимоотношенията ни“, посочи премиерът Бойко Борисов. 

 

Той проведе среща и с вицепрезидента и федерален министър на икономиката, образованието и научните изследвания Йохан Шнайдер-Аман, по време на която министър-председателят посочи, че политическата стабилност в страната ни привлича все повече инвеститори. 

 

В рамките на разговора премиерът отбеляза ръста на икономиката ни с над 2% за тази година и добави, че България е добро място за инвестиции, като едно от преимуществата ѝ са ниските данъци. Борисов посочи още, че контролните кантари по границите измерват 17 пъти повече преминали стоки, а с 60% се увеличават и приходите от акцизите. Борисов изтъкна, че кабинетът е успял да намали и бюджетния дефицит.