Темата за случващото се в квартала стана повод и за политически коментари

 

Към 19.00 часа обстановката в столичния квартал „Орландовци” беше спокойна. Очаква се обаче повече хора да се съберат на протест малко по-късно тази вечер. 

Още по темата

 

Темата за случващото се в квартала стана повод и за дебати и коментари в Народното събрание. Политиците признаха, че изборите имат общо със събитията в Гърмен и „Орландовци” . Част от политиците коментираха, че ДАНС разполага с информация, че част от събитията са организирани. От кого – никой не иска да каже.  

 

„Всички трябва да си пазим нашето чердже да не си го запалим. Лесно става, трудно се гаси. Като пожарникар го казвам, дано са ме разбрали тези, които си играят с огъня”, коментира премиерът Бойко Борисов.

 

 „От 2003 година насам, най-острите конфликти са преди местни избори. Човек трябва да е сляп, за да не види връзката ”, заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторите Радан Кънев.

 

 „Аз не вярвам някой да е накарал ромите с тояги и брадви да отидат да набият други граждани от друг етнос”, отбеляза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.  „ГЕРБ е най-силно подкрепена в квартал „Орландовци”, а общинската власт я няма”, коментира лидерът на БСП Михаил Миков.

 

 „Има и криминално проявени лица и такива, които са засичани на други протести”, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Позицията на ДПС по казуса „Орландовци” ще стане ясна утре.

 

Какво се случи в понеделник вечерта в „Орландовци”  гледайте във видеото! 

 

Снимка: БГНЕС