Печатат нови копия

От новия роман "Grey" ("Петдесет нюанса сиво: Грей") от поредицата "Петдесет нюанса" на британската писателка Е Л Джеймс само за четири дни след излизането му на пазара са продадени над 1,1 милиона копия. Те са под формата на печатни, електронни и аудио книги, предадоха Ройтерс и БТА, по данни на издателите.

 

За да посрещнат търсенето на романа, разказващ историята в оригиналния бестселър "Петдесет нюанса сиво" (2011), но от гледната точка на главния герой Крисчън Грей, от издателство "Винтидж букс" отпечатват още един милион копия. "Говорим за внушителна цифра, която свидетелства за интереса на читателите към поредицата "Петдесет нюанса". Гледната точка на Крисчън изглежда е неустоима", казва издателката Ан Месит.

 

Романът като електронно издание отбеляза най-високи предварителни поръчки за тази година и се изстреля директно на върха на бестселърите на "Амазон" след излизането си на 18 юни. Книгата беше пусната в продажба и във Великобритания, както и в испаноезична версия.

 

От трилогията "Петдесет нюанса" са продадени над 125 милиона копия по света, преведени на 52 езика. На 1 юни, разкривайки една от най-строго пазените тайни в издателския бизнес, писателката Е Л Джеймс оповести, че на рождения ден на героя Крисчън Грей - 18 юни, ще излезе томчето, разказано от неговата гледна точка, припомня агенцията.