Фестивалът ще се проведе на 27, 28, 29 и 30 август на язовир "Голям Беглик"

Остров-лабиринт, наречен "Островът на тишинавтите“, до който ще се стига със сал по вода, интерактивен танцов спектакъл Trinity, съчетаващ в себе си хореография, 3D mapping и музика, цирков театър Нибрай, предлагащ цяла палитра от участници и забавления и приключенската игра „Беглишки нинджи“ се включват в програмата на Беглика Фест 2015. Традиционно той е позициониран на язовир "Голям Беглик" в Родопите и ще се проведе на 27, 28, 29 и 30 август под мотото "Играй, бъде, твори". Местата за провеждане ще са на различни локации от фестивалната зона или около нея – Тихата поляна, на сцена във водата, в гората, дори на остров в язовира.

 

"Островът на Тишинавтите" е сетивно приключение, създадено от екипа на „Театър на сетивата София“. Вдъхновени от магичната природа на Родопите и необитаемите острови на язовира, „тишинавтите“ ви канят на вълшебно пътуване, което ще отвари сетивата. „Островът на Тишинавтите“ е продължение на експериментите, провеждани от „Института за изследване на Тишината“ – познат на публиката най-вече чрез последния едноименен спектакъл от вида „Театър на сетивния Лабиринт“.

 

"Театър на сетивния Лабиринт" представлява интерактивен артистичен процес, който води до създаването на необичайно представление, пряко обвързано със специфичния контекст на мястото му на случване. Пърформанс, в който ролите на „зрител“ и „актьор“ се смесват. Публиката преминава индивидуално през специално подготвена пространствено-театралната инсталация, която предлага уникални лични срещи с артистите и интензивни сетивни усещания.

 

Интерактивният танцов перформънс "Trinity" е спектакъл, който посредством танц, 3D mapping и музика, изразява търсенето, откриването и състоянието на триединството – дух, душа и тяло. Идеята и хореографията са дело на Габриела Петрова, Боряна Хаджиева, Кристина Тодорова, 3D mapping-инга създава Георги Христов, музиката е дело на Maharishi, а костюмите са поверени на EnchantedTree.

 

Цирков театър "Нибрай" изпраща послание за радост, игри, развитие и творческо вдъхновение. Програмата, която подготвя екипът е шарена и пълна с живот. На Тихата поляна ще се заселят весели жонгльори, акробати, музиканти и артисти. Тази година към формацията ще се присъединят цял куп международни и български участници. Специално за Беглика Фест цирковият театър е подготвил кръжоци по жонглиране, акробаланс, въздушна гимнастика, сутрешна йога, контактна импровизация, въртене на пой и още много забавления.

 

Посетителите ще станат свидетели на представлението "Стъпки към звездите", в което артистите на „Нибрай“ ще поведат публиката към космическите циркови номера. По време на фестивала артистите ще подарят и един страхотен огнен спектакъл.

 

"Беглишни нинджи" е приключенска real life experience игра, която е комбинация от фантазия, спомени от книгите игри, изпитание на физически и умствени способности. Всеки участник е герой от друго време и пространство, който разполага със собствена вълшебна кесийка, съдържаща шест зарчета, молив, папирус и карта. В процес на играта в нея ще се събират още много други артикули, амулети и точки. В играта ще участват отбори от по двама души. Основната идея на приключението е всеки отбор нинджи да бъде тестван в петте познати на всички ни елементи - Вода, Огън, Въздух, Земя и Човек. Всеки елемент включва шест различни мисии, или общо 30, сред които - гребане с каяк, колело, стрелба с лък, мисловни задачи, модели за оцеляване и още много други.