На прицел са били два хотела

Стрелба е избухнала в град Сус в Тунис. До момента здравните власти потвърждават за 37 убити и 36 ранени. На прицел са били два хотела.

 

Един от нападателите е убит, друг се укрива. Не е ясно дали нападателите са били двама или повече. „Ислямска държава” пое отговорност за атентата. 

 

Сус е популярна дестинация за туристи от Европа. Смята се, че много от жертвите са чужденци.

 

От пресцентъра на Външното ни министерство нямат информация сред жертвите да има български граждани, по всяка вероятност са били английски и германски туристи. Пред Нова телевизия туроператоски агенции заявиха, че в момента нямат заявени групи от България към тези хотели. 

 

 

Свидетели разказват пред Sky News, че е настанала паника, когато са започнали изстрели пред хотел на плажа. "Никой не ни каза какво да правим и накъде да отидем", каза един от туристите. Друг човек се барикадирал в стаята си, като затиснал вратата със стол и легло, когато чул изстрелите.

 

Турист разказва как са се чули истерични писъци, а хората наоколо са плачели.

 

Властите в Тунис са в режим на повишена готовност от три месеца. През март терористи убиха 22-ма души в музей в столицата. Повечето жертви бяха чуждестранни туристи.

 

Припомняме, че по-рано днес неизвестен нападател обезглави човек и рани няколко други в газова фабрика край Лион, Югоизточна Франция. Мъжът, развявал ислямското знаме, е задържан.