Актьорът лично изпълнява каскадата

 

Създателите на шпионския трилър "Мисията невъзможна 5" са качили кадри от снимките на филма. В тях е показана една от най-опасните каскади в лентата - Том Круз, летящ извън борда на военно-транспортен самолет на височина от 1700 метра над земята. Актьорът лично изпълнява каскадата. 

 

Камерата е била монтирана на крилото на въздухоплавателния съд. Круз е задържан от два колана, прикрепени към талията и към фюзелажа на самолета. На режисьора са му били необходими 8 дубъла, за да заснеме сцената от различни ракурси. 

 

Постановчикът на каскадата е казал, че полетът е застрашавал живота и здравето на Том Круз. На актьора многократно е било предлагано да използва професионален каскадьор, но той е отказал.

 

"Почти не спах преди снимките. Ако нещо не се случеше така, както трябва, нямаше да мога да се прибера в самолета преди да се приземи. Беше много страшно", разказва Том Круз. 

 

Актьорът предпочита сам да прави каскадите си, особено за филмите от поредицата "Мисията невъзможна". За петата част например Том Круз се е научил да си задържа дъха под водата за 6 минути. 

 

"Мисията невъзможна 5" ще бъде пусната по кината на 21 юли 2015 година. Режисьор е Кристофър Маккуори. Във филма освен Том Круз участват Джереми Рънър, Алек Болдуин и други.