Те имат два пъти по-хранителна стойност

За вегетарианците, които понякога жадуват за вкус на месо, учените създадоха вид водорасло с вкус на бекон, пише "Индипендънт", цитиран от БГНЕС. Скоро те ще могат да се му се отдадат без компромис с диетата и начина на живот. 

 

Изследователи от държавния университет в Орегон са патентовали нов щам на червени морски водорасли, които имат два пъти по-хранителна стойност и на всичкото отгоре са с апетитен вкус на бекон.

 

Новото водорасло изглежда като полупрозрачна червена маруля и съдържа високо ниво на минерали, витамини и антиоксиданти. Тази супер храна има и висока хранителна стойност.

 

Заради своя необичаен вкус и лесно отглеждане, водораслите бързо могат да се превърнат в основно ястие за вегетарианските ресторанти.