Буря "отвя" премиерската визита в Сандански

 

"Коалицията е стабилна, поддържам отлични отношения с Радан Кънев и Петър Москов, отдавам написаното днес от първия като умора в края на лятната сесия на парламента”, заяви в Сандански премиера Бойко Борисов.

 

Борисов, министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски, управителят на УС на АПИ Лазар Лазаров инспектираха строителството на ЛОТ-4 на АМ "Струма". Премиерът бе забавен от разразилата се пясъчна буря, последвана от гръмотевична, а след това и проливен дъжд.

 

Церемонията по водосвета бе пропусната от премиера и министрите, забавени от бурята. При пристигането си той и Павлова се пошегуваха, че им върви по вода. Борисов благодари на строителите за това, че са удържали на дадената дума и спазили обещанието, че 14-километровата отсечка до ГКПП „Кулата” ще бъде пусната на 1 август.

 

Довършителните работи по отсечката продължиха в пълна сила и по време на височайшата визита. Асфалтираше се в района на взрива от 16 август, а в началото на лота се монтираха мантинелите. След като бурята премина в дъжд, премиерът, Павлова, Московски и Лазар Лазаров отпътуваха в пакет в посока ГКПП Кулата-Промахон, преминавайки по новата отсечка.

 

Видео: БГНЕС