В една коалиция няма малки и големи, заяви премиерът

 

"Резултатите от изборите на ГЕРБ и Реформаторския блок, броят на кметове, общински съветници, мнозинствата в тях, ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството. И обратното, ако се представим слабо, това би бил един лош сигнал за работата на правителството". Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в парламента след среща с ръководството на Реформаторите, предаде БГНЕС.

 

„Независимо от това коя партия печели в регионите, общият резултат трябва да е такъв, че да гарантира стабилност, и че е безалтернативно това, което имаме в момента като управление. Пожелавам на НС успешен политически сезон. Надявам се това, което РБ и ГЕРБ, заедно с партиите, които ни подкрепят, да направим така, че септември не само да е предизборен, а работен и това, което сме си поставили като амбициозни цели, да се финализира”, посочи премиерът. Той заяви, че затова местните избори, които са изключително важни за всеки един регион, не биха били важни, „ако развалим стабилността в държавата”.

 


„Винаги съм твърдял, че в една коалиция няма малки и големи, защото никой от нас не си е самодостатъчен и трябва да проявим максимално такт, внимание и да си мерим приказките. Решението, което взехме - министрите, аз и вицепремиерите, да не участваме в предизборната кампания, гарантира до голяма степен и по-добрата работа на правителството през този период”, обясни лидерът на ГЕРБ.

 

Той посочи, че партията му ще води толерантна кампания: „Нека най-добрите да спечелят и ще сме максимално тактични в отношенията си поне на ниво управление в двете партии. Има населени места, където имаме общи кандидати, или подкрепяме общи кандидати, или заставаме зад съответния представител, има и такива, където битката ще бъде много интересна. Но на ниво ръководство не трябва да изпуснем мисълта, че стабилността на държавата стои над всичко”.

 

Видео: БГНЕС