Други 20 са ранени

 

Трагедия в Съединените щати. 10 загинали и повече от 20 ранени при стрелба в колеж в град Роузбърг, щата Орегон. Двама души са починали на път за болница. Първоначално бе съобщено за 13 починали, но на специална пресконференция на щатската полиция, бе потвърдена информацията за 10 загинали.

 

По първоначална информация, стрелецът е влязъл в корпуса по естествени науки. Той влизал в класните стаи една след друга и стрелял. Полицията е успяла да обезвреди стрелеца, той е задържан, но засега самоличността му не се съобщава. Не се знае дали е студент.

 

Полицаи с кучета претърсват района за огнестрелни оръжия и експлозиви. Президентът Обама незабавно е бил информиран за случилото се.

 

Град Роузбърг се намира на около 300 километра южно от Портланд и в него живеят 20 хиляди души.

 

Колежът, в който стана стрелбата е малко по-особен. Средната възраст на учещите в него е 38 години. Малко повече от 700 от 13600-те студенти учат редовно.

 

Това е 142-рото нападение срещу училище в Съединените щати от атаката срещу началното училище "Санди Хук" през декември 2012-та година. Тогава масов убиец разстреля 20 деца и 6 учители.