През септември той беше осъден на 30 години затвор

 

40-годишният рецидивист Илиян Здравков, осъден за жестокото убийство на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново, обжалва решението на съда. 

Още по темата

 

В средата на септември той получи максимална присъда от 30 години затвор, след като делото се гледа по съкратена процедура. Две седмици по-късно той иска по-лека присъда. Според защитата му има обстоятелства по делото, които трябва да бъдат взети под внимание.

 

„Той не се е противопоставял на разследването, казал е, че съжалява, признал е напълно за всичко, включително и за това, за което няма преки доказателства“, подчерта адвокат Кирил Станчев. Той настоява и психолог да работи с осъдения, тъй като експертизите доказват, че той има личностно разстройство. За убиеца на дъщеря им обаче родителите на Вероника са категорични, че не трябва да има милост.

 

Надявам се да не му намалят присъдата. Надявам се да остане така, както е в момента, защото започвам да се плаша, че може да дойде в един момент да се окаже, че е невинен“, заяви бащата на Вероника, Трайчо Трайков. До две седмици документите на Здравков ще бъдат внесени в Апелативния съд във Велико Търново. След това се очаква да бъде насрочена и дата за делото. 

 

Репортер: Юлияна Цанева