Българските волейболисти загубиха с 2:3 гейма

Малко не достигна на България да стигне до финала на Европейското първенство по волейбол. След драматичен и равностоен мач нашият тим загуби с достойнство от Франция с 2:3 гейма. 

 

Подкрепяни от близо 13 000 фенове в зала "Арена Армеец" момчетата на Пламен Константинов надиграха категорично "петлите" с 25:17 в първия гейм. Французите се поокопитиха, но силите им стигнаха само дотам, че бяха сравнително равностойни на "лъвовете" във втория гейм, спечелен от нашите волейболисти с 25:22

 

Франция обаче успя да се върне в мача с успех в третия гейм с 26:24 и взе следващия с 25:21, за да се стигне до тайбрек. В него се разрази истинска битка, в която нашите момчета отстъпиха с 12:15 пред най-добре представящия се отбор през 2015 г.

 

В заключителната среща в неделя от 20.45 часа Франция ще играе с отбора на Словения, който по-рано днес елиминира Италия. България ще се бори за бронза с италианците в 17.30 часа.

 

След края на мача Владимир Николов пое отговорността за загубата заради две от загубените точки в решаващия момент.

 

"Играхме като равен с равен. Много добре започнахме, но аз не успях да забия две топки. Искам да се извиня на всички фенове. Не успяхме заради мен. Аз съм на игрището, за да забия тези две топки. Играхме срещу един много силен отбор. Отбор, който се класира вече на Олимпиадата е Франция. Горещо се надявам с тази подкрепа на публиката в неделя да успеем в мача за третото място", сподели Николов.

 

"В третия гейм изпуснахме инициативата. Франция е отбор с качества. Трябва да се опитаме да се възстановим психически и физически за една нощ, което е почти невъзможно. Трябва обаче по някакъв начин да успеем да се концентрираме за утрешния мач за бронза”, коментира след мача Пламен Константинов.

 

Теодор Салпаров от своя страна коментира, че сме пропуснали редкия шанс да срещнем тим като Словения на финала, при това у дома.

 

"Човек остава без думи. Смятах, че можехме да спечелим този мач. Показахме, че сме подобрили много нашата игра. Заслужавахме победата. Едва ли някой друг път можеше да срещнем на финал отбор като Словения. Повече от жалко е. Цяла България заслужаваше тази победа, не само ние. Трябва да вдигнем главите и утре да вземем медал. Мачът е много важен с Италия. Трябва да излезем със същата мотивация и да спечелим", коментира Салпаров.