Не мога да опростя дълговете на ЦСКА, заяви премиерът

 

"Мисля, че направиха максимума момчетата. 2:0, 20:20 мисля, че това беше моментът, когато трябваше Господ да ни погледне с едно око", коментира премиерът Бойко Борисов по повод вчерашната загуба на националния отбор по волейбол от Франция, предаде БГНЕС.

 

"Лъвовете" бяха много близо до голям успех и класиране на финала на Евроволей 2015, но в крайна сметка допуснаха поражение с 2:3 и днес ще играят в мача за трето място срещу Италия.

 

"Мисля, че направиха максимума момчетата. 2:0, 20:20 мисля, че това беше моментът, когато трябваше Господ да ни погледне с едно око, но и това, което направиха, е много добро. Аз съм убеден, че сега с толкова нови зали, бъдещето на волейбола до 2018 г. съм сигурен, че ще бъде възходящо. Нека да не сме максималисти. Чудесна игра, хубава игра. Публиката се радва. Да не почваме сега да се правим на много големи специалисти във волейбола", коментира Борисов. 

 

 

Относно ситуацията в ЦСКА, както и предвидения за днес митинг на "червените" фенове, премиерът сподели: „Днеска са си назначили митинг – нека си го проведат. Не искам да ми замесват името с нещо, в което нямам абсолютно никаква вина. Преди една седмица събрах фенове и ръководство и им казах, че сме готови да им помогнем, с каквото можем. Не мога да им платя данъците, не мога и да им ги опростя. Ако имаше и мъничка вратичка в закона щях да се възползвам и да им опростя данъците, но не може. Данъчните са до гроб. Какво да направя повече? Пред тях набрах Боби Михайлов, не че ми е било работа, и му казах – моля ти се направи нещо, ЦСКА е велик клуб. Не ми е приятно да гледам, че страдат”, допълни Борисов. 

 

Видео: БГНЕС