Водачът избягал от мястото на инцидента, след което е открит от полицията

 

Шофьор без книжка блъсна дете и избяга. Инцидентът станал в понеделник привечер в района на Казичене. Шофьорът е на 22 години и е карал без документи.

Още по темата


10-годишният Димитър и приятелите му в махалата играели край пътя. Момченцето карало колело. Внезапно обаче срещу него идва автомобил и го блъска на метри от дома му.


Възможно най-бързо дойдох и видях, че детето лежи на земята. Ревеше, болеше го крака, главичката”, разказва бащата на пострадалото дете.


Сега Митко отново е вкъщи. С няколко охлузвания и спомена за преживяното. Казва, че автомобилът се движел на зиг-заг. При удара го качил на капака. Шофьорът побягнал, след като попитал детето дали е добре.


Полицията бързо открива виновника – Пламен , на 22 години. Той обаче е освободен след разпит. Равносметката за него са само няколко глоби.


В рамките на още една година, ако още веднъж бъде хванат да кара без книжка, тогава ще бъде задържан и съден”, обясни Тенчо Тенев – началник на Пътна полиция-София.


Семейството на Пламен не го е виждало след инцидента.


На такива шофьори трябва да се взимат книжките – аз не държа дали е син, дали е внук”, казва Стоименка Илиева, баба на Пламен.