Общият тон на грима зависи от цвета на косата

За жените със светли кожи изборът на козметиката трябва да се подчинява на строги правила. Общият тон на грима зависи от цвета на косата. Различен е макиажът при ненатуралните блондинки, защото цветът на тяхна кожа се различава от кожата на натуралните блондинки, пише БГНЕС.

 

Блондинките със зелени очи
Моливът за очната линия и за веждите трябва да бъде кафяв. За грима е задължително да се избягват хладните оттенъци, най-подходящи са кафявият, сиво-кафявият, златистият, прасковеният и тъмно-зелените цветове.

 

Блондинките със сини очи
На тях идеално им стои сивият, синият и виолетовият цвят. Важно е съчетанието с косата. За блондинките с меден оттенък на косите подхождат сребристите, сини и светлосини сенки. Тушът трябва да е със син или кафяв цвят. В зависимост от цвета кожи се подбира пудрата. За класическите блондинки със светла, понякога и бедна кожа, пудрата трябва да бъде розово-телесен или с розов-светъл оттенък. За червилото се използва светло-розов или розово-коларов оттенък.

 

За блондинките с рус и тъмно-рус оттенък на косите има отделна цветовата гама. Сенките могат да бъдат с небесно син цвят, а пудрата – розово-телесен или смесен прасковен и бял цвят. Желателно е да се използва светла пудра със следните оттенъци: розово-златист и светло-розов, а за вечерния грим – корал цвят. Притежателката на пепеляв оттенък на косите със сини очи трябва да използва по-топлите оттенъци. Пудрата трябва да бъде с розово-телесен цвят с преобладаващ телесен елемент. Сенките да бъдат със синкави или небесно-сини тонове. Освен това светлата кожа и пепеляви коси отлично се съчетават със светло-шоколадовите и бронзовите оттенъци. Най-подходящата пудра за този тип е с прасковен, коралов и розов оттенък.

 

Блондинките кафяви очи
На тях идеално ще им подхождат всички оттенъци на бронзовия, златистия и кафявия цвят. Обикновено кафявите очи се срещат при блондинките с пепеляв оттенък на косите. Именно поради това те нямат много варианти за козметика. Що се отнася до сенките, желателно е да бъдат със син, сив и бронзов оттенък, а също с кафяви тонове.