Блокада на София заради визитата на британския премиер

 

Британският премиер Дейвид Камерън пристигна в София.

 

"Три папи са ме галили по главата", побърза да се похвали Борисов на Камерън, като показа и някои свои снимки от визитите на различни политици, в това число и снимка с папа Франциск. 

Още по темата

 

Той е сред европейските лидери, които са най-застрашени от терористично нападение, заради което часът на пристигането му не бе обявен предварително, както и пълната програма на визитата му.

 

Британският министър-председател ще има първо среща с българския премиер Бойко Борисов. След това Камерън ще се срещне с държавния ни глава Росен Плевнелиев и двамата ще посетят иновационна изложба в "София Тех Парк".

 

Дейвид Камерън пристигна у нас при извънредни мерки за сигурност. В София са командировани полицаи от други градове. Целият униформен състав на столичната полиция патрулира. 


Полицейски постове има по цялата дължина на булевард „Брюксел”, по „Цариградско шосе” и на жълтите павета около Министерския съвет, както и при президентството. 


Дейвид Камерън идва у нас за първи път. Визитата му е двудневна и посещението е по покана на Борисов още от месец юни. Приключва утре, когато се очаква нашата власт да го заведе до българо-турската граница. Дейвид Камерън е вторият английски премиер, посещавал България след Тони Блеър, който дойде през 1999 г.