Регионалното министерство било подготвено за зимата

 

Казусът с по-добрите пътища и по-скъпите винетки е като този с яйцето и кокошката – или събираме по-високи такси и поддържаме пътната мрежа, или не. Това заяви в ефира на „Здравей, България” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

Още по темата

Тя увери, че се работи по въпроса за въвеждането на смесена система за таксуване на шофьорите. В нея водачите на превозни средства с тегло до 3,5 тона ще плащат винетки, а на тежкотоварните – тол такси.

За да се въведат тол таксите обаче, всички пътища трябва да бъдат опасани с бариери и камери. Но така ще бъде по-справедливо – всеки ще плаща за изминати километри и според тонажа на превозното средство, което управлява”, обясни министър Павлова. И допълни, че ако и леките автомобили се таксуват според изминатото разстояние, пътуването с кола ще стане далеч по-скъпо, отколкото е в момента.


Регионалният министър увери, че властите имат готовност да се справят с евентуални силни снеговалежи.


Снегорините ще бъдат общо 3200. И зимата не изненадва нас, а неподготвените шофьори”, категорична беше Павлова.


Цялото интервю с министъра гледайте във видеото.

 

А вие съгласни ли сте да плащате повече за пътища, ако парите отиват за поддържането им? Какво мислите - струват ли пътищата ни 97 лева на година? 

 

Коментарите ви очакваме под статията и във Facebook профила на Новините на Нова

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си