"Готови сме да играем водеща роля при разработването на стратегията", обяви тя

 

"Бих искала Националната стратегия за борба с трафика на хора да е различна, да не е поредният документ, който е добре написан", заяви вицепремиерът Меглена Кунева на Национална работна среща за противодействието на трафика на хора и закрила на жертвите.

Още по темата

 

"Готови сме да играем водеща роля при разработването на стратегията. Искаме дългосрочна визия. Приоритетът за борбата с трафика на хора е високо в българския дневен ред. Темата е важна по много и различни начини. Важна е за Европейската комисия и Европейския парламент", поясни Кунева, цитирана от БГНЕС.

 

Тя посочи, че трафикът на хора е факт от българската действителност, но той не може да бъде решен само от България, както и от нито една от страните самостоятелно.

 

"Всяка една от властите, която е натоварена с този проблем внимателно да слуша обществото. Трябва да видим как този закон успява да промени обществото, което означава, че не просто ще броим присъдите за трафик на хора, въпреки че (има само 2 оправдателни присъди), равнището на наказателни присъди е много високо", обясни вицепремиерът.

 

"Нека си свършим работата и с ясни резултати да кажем: искаме повече, можем повече, и може да го направим", призова Кунева, която е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора.