Комичната сценка започна с трагична статистика

 

Депутатите оставиха пореден цветист отпечатък в парламентарния фолклор. Явно отегчени от петъчния парламентарен контрол, те поспориха по въпроса коя партия има репродуктивни проблеми и коя е със сексуална дисфункция.

 

Комичната сценка започна с трагична опозиционна статистика. България се топи с по 4 души на час или с по 10 на парламентарен контрол.  „България днес е в тежка демографска криза. Правителството я води уверено към демографска катастрофа”, коментира лидерът на БСП Михаил Миков и отново повдигна въпроса за замразяването на социални плащания за раждане и отглеждане на деца.

 

„Миналата година успяхме да достигнем равнището на 1945 година, когато мъжете бяха на война”, каза още Миков.  Нарочените от ГЕРБ тутакси минаха в атака.  „Дори да попитате един средностатистически почитател на макове каква е потентността на БСП,  той ще ви каже, че имате доказани репродуктивни проблеми”, заяви от парламентарната трибуна Ирена Соколова от ГЕРБ. В превод - виновна е левицата, която е постлала демографския проблем.

 

„Когато във ваше лице виждаме една импотентна партия, това създава проблем при нас, защото търсим опора в други партии”, каза още Соколова. Каква опора и в кои партия - не се разбра. Но пък левицата на свой ред се обиди и контраатакува.

 

„Вие допуснахте тук човек да се изказва за сексуални дисфункции, репродуктивни невъзможности. Може би подсъзнателно при нея има такива проблеми, затова ги споделя публично”, заяви Таско Ерменков от левицата. А след взаимната демонстрация на уважение последва призив. „Нека да уважаваме парламента”, призова Ерменков.