Той е с богато криминално минало, осъждан е многократно, но е пуснат срещу "подписка"

 

Крадец преби жестоко възрастен мъж в село Черно поле, след като не намери какво да открадне от дома му. Нападателят търсел голяма сума пари, тръгнал си само с едно стъкло. След себе си оставил окървавен 83-годишен самотен мъж, който е с опасност за живота. 

Още по темата

 

Полицията е задържала Борис Тодоринов Славчев, на 32 години, рецидивист от същото село, който е осъждан няколко пъти за кражби и опит за изнасилване. Съучастникът му бил само свидетел на побоя и затова е разпитан и освободен.

 

Екип на „Здравей, България” отиде в Черно поле и се срещна с жителите на селото. Хората разказват, че се страхуват, но нямат избор. Освен на ключалките си, няма на какво да разчитат. Настояват да има полиция, която да ги пази. 

 

„Лицето е с множество криминални прояви. Осъждане е многократно. Само преди 20 дни му е променена мярката от „задържане под стража” в „подписка”, обясниха от полицията в Белоградчик.

 

Кметът на селото Тодор Тодоров заяви, че в Черно поле непрекъснато има кражби. Такъв случай обаче до момента не е имало. 

 

Днес ще гледат мярката „задържане под стража” на арестувания Борис Славчев. Баба Надежда от години живее врата срещу врата с н его. Научила по телевизията за поредното му престъпление. Той живеел с жена си и трите си дъщери.

 

Другият мъж – 20-годишният Даниел, който присъствал на побоя и бе разпитан от полицията и освободен, не пожела да разговоря. Той живее с майка си също в Черно поле. Хората от селото продължават да се страхуват да не са следващите ограбени и пребити. 

 

Състоянието на 83-годишния Борис остава тежко и все още с опасност за живота. 

 

 

Репортер: Биляна Борисова