Това е станало при спецакция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура

 

Арестуваха шефа на Агенция "Автомобилна администрация", бившата ДАИ, Цветелин Цветанов при спецакция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура, съобщиха източници на Нова от МВР. Официално потвърджение от Министерството на транспорта за неговия арест обаче все още няма. 

Още по темата

 

Highslide JS
 

По неофициална информация акцията се извършва на територията на София, Враца и Видин. Разследват се сигнали за изнудване на превозвачески фирми, взимане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки.

 

Освен Цветелин Цветанов са арестувани и трима служители във Враца, трима - във Видин и осем души в София. Арести се очакват и във Варна и Габрово.

 

От ведомството потвърдиха, че третият етаж, където се помещава автомобилната администрация, е бил отцепен. Взети са документи, направена е проверка на място. Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил шефът на сигурността на ведомството да окаже съдействие на разследващите, а ако се докажат нарушения, то извършителите да си понесат отговорността според закона.

 

Припомнете си коментар на Цветелин Цветанов в "Здравей, България" относно предварителното попълване на листовки във видеото: