Биячът е арестуван

 

Мъж преби и унижи момче в село Овчеполци. 21-годишният Ангел Калеев е заснел своето издевателство над 17-годишния Митко и го е качил в интернет. Днес Калеев беше задържан за 24 часа. 

 

Момчето твърди, че с нищо не е предизвикало агресията на Ангел. „Когато отидох за цигари, срещнах Ангел. Той ме пита дали досега съм се бил с някого. Казах, че не съм и мисля, че няма да стане това. Той ме попита какво ще стане, ако ме набие. Казах, че няма да мога да направя нищо. След това ме пита какво ще стане, ако не ме набие. Казах, че сме равни и той ме удари по лицето”, разказа Митко. Ангел продължава да удря Митко в лицето и корема.

 

Няколко часа по-късно Ангел отново среща Митко, започва да го обижда. Този път момчето обаче успява да избяга. В понеделник преди обяд Митко отиде в МВР, заедно с майка си, за да подаде жалба. 

 

Пострадалото момче разказва, че тази сутрин е посетено от кмета с молба да не разказва за случилото се. 

 

Кметът Костадин Карабончев отхвърли тези твърдения с думите: "Ходих с квраталния да видя как е вмомчето и дали има някакви проблеми. Митко каза, че не са го били, че нищо му няма". 

 

 

Днес битото момче подаде официално жалба срещу насилника си. А полицаите задържаха Ангел в дома на дядо му в съседното село Черногорово. Тук младежът се е крил цяла нощ.

 

Родителите на Ангел живеят в Италия. А в Овпеполци все още недоумяват как е възможна такава агресия срещу Митко, който е ученик в помощно училище в Пазарджик. 

 

Нападателят на Митко е задържан за 24 часа. 

 

 

„По случая има образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на непълнолетен”, съобщи пред Нова говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Наблюдаващ разследването е Георги Кацаров, районен прокурор на град Пазарджик. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, текат и разпити на свидетели.

 

„Митко ми каза, че кметът на селото и Ангел Калеев са ходили при него. Вчера говорих с него по телефона и най-много се натъжих, когато Митко ме попита дали е направил грешка, като е казал, че са равни”, заяви в „Здравей, България” лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев. 

 

„Интернет изобилства от такива неприятни истории, но не трябва от тях да се правят генерални заключения”, коментира бившият евродепутат и председател на Национал Демократична партия Димитър Стоянов. 

 

Комисията за защита от дискриминация се самосезира по случая. Техният коментар е, че заснетият акт на насилие цели подбуждане към дискриминация и тормоз по признак етническа принадлежност. 

 

 

Още по темата - във видеото!