Жената намерила пощенска картичка, за която получила награда от един стар шилинг

Пощенска картичка на 108 години официално е най-старото писмо в бутилка, намирано някога, съобщава БГНЕС.

 

На картичката, открита в Германия, пише, че върналият я на Английския институт за морски изследвания ще получи шилинг. Нейното откриване официално подобри досегашния рекорд за писмо в бутилка в Книгата на Гинес от 99 години и 43 дни.

 

Необичайното откритие било направено от пенсионираната пощенска служителка Мариане Винклер, докато била на почивка на Фризийските острови в Северна Германия. Картичката е открита точно 108 години и 138 дни след нейното пускане в морето от известния морски биолог Джордж Паркър Бидър.

 

Той пуснал в морето общо 1020 бутилки през периода 1904-1906 г. от южното крайбрежие на Северно Море. Той е открил, че много от бутилките, които потънали на дъното, в последствие са изплували по английските брегове. Онези, които са останали да плуват на повърхността, са пристигнали в Европа. На базата на тези открития Бидър установил за първи път, че дълбоките подводни слоеве на Северно море се движат от изток на запад.

 

Спазвайки обещанието си, биологическата асоциация отговорила на писмото на Винклер като й изпратила стара монета от един шилинг.