Той уточни, че е трябвало да го освободи

Видео: БГНЕС

 

Здравният министър Петър Москов не е имал друг избор, освен да освободи веднага бившия шеф на Фонда за лечение на деца. Това обясни самият той след заседанието на Министерския съвет.

 

Още по темата

Той каза, че Здравното министерство не би могло да контролира работата на фонда, защото общественият съвет към него се назначава от кабинета.

 

„Аз нямах абсолютно никакъв изход освен да го сменя същия ден, след като спрямо него и колегите му беше повдигнато обвинение за организирана престъпна група. Моята задача в този случай беше и мисля, че се справихме – да гарантираме работата на фонда. Институцията трябваше да има нов директор и той трябваше да бъде назначен максимално бързо”, каза той.

 

"Има доклад на Инспектората на министерството, който е пратен преди три месеца в прокуратурата. Дали и това е част от причините прокуратурата и ГДБОП да предизвикат тези действия, аз не мога да кажа и не мога и да коментирам дори и да знам”, каза още Москов. 

 

По темата с жалбата на Българския лекарски съюз пред Върховния административен съд Москов не коментира рамковия договор на Здравната каса.

 

Източване на средства през Фонда за лечение на деца в чужбина - това беше причината за акцията срещу ръководството на институцията. Припомнете си: