В него има 130 лв., но сумата не е толкова важна, колкото документите

 

Две жени обраха продавачка в магазин за спално бельо. За това сигнализира зрител на Нова телевизия в рубриката ни „Дръжте крадеца”. Историята е от Велико Търново, а обирът става за седем минути в центъра на града по проиграна схема с отвличане на внимание. 

Още по темата

 

Задигнат е портфейл със 130 лв., но сумата не е толкова важна, колкото документите на продавачката, която е руски гражданин.

 

Жената вече месец работи като продавач-консултант в магазин за спално бельо, намиращ се в центъра на Велико Търново. След като беше обрана на 5 май от свои клиенти, е притеснена за своята сигурност и пожела да запазим самоличността ѝ в тайна. Предисторията - преди седмица, около 15.30 часа, в магазина влизат две добре изглеждащи млади жени. Започват обиколка и разглеждат спалното бельо.

 

Следва позната схема – една от потенциалните клиентки отвлича вниманието, а другата задига портфейла на продавачката. Тя разбира много бързо, че ѝ е задигнат портфейла.

 

Полицията във Велико Търново разпространи снимки, извадени от охранителните камери с молба за съдействие. До този час все още няма следи от жените.

 

Репортер: Мартин Георгиев

 

Продължавайте да изпращате сигнали в рубриката ни "Дръжте крадеца"!