Все още няма и следа от откраднатите 2 милиона лева за пенсии

Все още няма и следа от откраднатите от хасковската поща 2 милиона лева за пенсии. Двамата задържани също бяха освободени заради липса на доказателства. Полицията обаче откри микробус, за който се предполага, че е използван за рекордния обир. 

По темата

Два дни след инцидента дупката в оградата, откъдето се предполага, че са влезли крадците, вече е запълнена с две нови метални решетки. Изсечени са и всички храсти, които пречеха на видимостта към двора на пощата. И въпреки че вече няма задържани, защото се оказа, че няма данни за съпричастността на двамата задържани вчера, днес разследващите имат нова следа.

Микробусът, с който се предполага, че е извършен обирът, преседял два дни на няколко стотин метра от пощата. Той е откраднат в нощта на обира от паркинг в Димитровград и е собственост са софийска фирма. От него вече са снети отпечатъци и ДНК проби. Имало и следи от белина, с каквато бяха залети и помещенията в пощата.

В Централната поща в Хасково продължават да се съхраняват големи суми, но от „Български пощи” заявиха, че вече са се погрижили за сигурността на парите. Двамата задържани пък бяха освободени заради липса на  доказателства. Те са участвали в предишни обири в Хасково и Кърджали.

Добрата новина е, че пощата работи без проблем и пенсии се изплащат. От „Български пощи” отново припомниха, че сумата е била застрахована.

Репортер: Димитър Иванов