Най-малкият от нападателите е едва 14-годишен, а с богато криминално досие

Тримата младежи, задържани за побоя над едно от наръганите деца в София, остават в ареста, реши съдът. 
 
Това, което шокира всички присъстващи в съдебната зала, е, че единият от задържаните ученици е само на 14 години, а именно той е бил с най-голяма жестокост към 17-годишното момче. Непълнолетния хулиган многократно е задържан за кражби, грабежи, наркоразпространение, хулиганство. Той и останали двама - на 18 и 19 години, са обвинени в опит за причиняване на смърт по хулигански подбуди. Днес и тримата заявиха пред съда, че съжаляват.
По темата

Тримата младежи, които в понеделник пребиха и ръгаха почти до смърт 17-годишен ученик, предпочетоха да скрият лицата си в съда. Не отрекоха, че са участвали в побоя, но и тримата казаха, че съжаляват и поискаха от съда да бъдат освободени. А съдиите им отказаха с мотива, че са обществено опасни. 

Според свидетелите на побоя те са нападнали 17-годишното момче без повод. Ритали го, удряли го, опитали да го съсекат с брадва. Най-голяма жестокост проявил най-малкият - 14-годишният Алекс, който дори след като жертвата паднала безпомощна на тротоара, продължил да го удря. 

А пред камерите застана бащата на най-малкия задържан. 

„Искам да кажа само, че никой не го бият, без да го провокират, мен що не ме бият”, запита Божидар Соколов, баща на задържания 14-годишен Алекс. „Да кажем, че е споменал майка му”.

Бащата на Алекс казва, че се опитвал да го спре. Но без успех. 

„Нямам представа какво може да му помогне, трябва сам да го проумее, надявам се това да му послужи за урок. Съжалявам, съжалявам, но държа да отбележа, че никой не го боят без нищо, нито вас , нито мен”, заяви още Божидар Соколов.

Тримата задържани са заподозрени за още две нападения, но разследващите все още събират доказателства.