На церемонията имаше наши спортисти, треньори и официални представители от делегацията

Българското знаме бе вдигнато на специална церемония в Олимпийското село, съобщиха
По темата
Gong и bgolympic.org. По традиция представителите на всички държави с участие в Игрите се приветстват с „Добре дошли“ от домакините в точно определено място от Международната зона на селището.
 
Родният трибагреник се развя малко след 18 часа местно време (полунощ срещу вторник българско) пред погледите на наши спортисти, треньори и официални представители от делегацията, присъстваха и представители на Гренада, Таджикистан и Виетнам, очакващи техните церемонии. Сред официалните лица бяха Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, кметът на Олимпийското село г-жа Жанет Аркаин – спечелила бронз от Атланта 1996 и сребро от Сидни 2000 в баскетбола, участвала на 4 поредни олимпиада от 1992 до 2004 г. и др.
 
Церемонията включваше изпълнение на бразилски танц, символизиращ природата, джунглата и темперамента на страната-домакин, олимпийския химн, след което прозвуча българският химн и гвардейци издигнаха българския трикольор. Официалните лица си размениха подаръци, като Белчо Горанов връчи на кмета на селото българското лъвче талисман на BG Team.
 
Източник: Gong.bg