Шведката Мария Петерсон с радост споделя уникалните си снимки

Млада, красива и… пилот на голям пътнически самолет. Това са основните характеристики, които описват шведката Мария Петерсон, очаровала стотици хиляди потребители в социалните мрежи с уникалните снимки, които публикува, пише британското издание "Daily Mail". 
По темата
 
32-годишната чаровна блондинка споделя с последователите си в глобалната мрежа куп фотоси, сред които кадри от пилотската кабина, от подготовката преди полет, от самолетния двигател. В личните фотосесии на Мария има и снимки, на които тя демонстрира своите йога и сърф умения. 
 
Красавицата, която е родом от Гьотеборг, но живее в Палермо, става професионален пилот на 25-годишна възраст. Споделя, че първоначално започнала да качва интересните си снимки, за да могат семейството и приятелите ѝ да виждат как протича денят ѝ. 
 
Графикът ми е подобен на този на хората, които работят от 9.00 до 17.00 ч. Летя пет поредни дни, след което обаче имам четири дни почивка. Това ми позволява да прекарвам достатъчно време с близките си хора и да се отдавам на хобитата си”, споделя Мария.
 
Въпреки че, благодарение на професията си, обикаля целия свят, младият пилот не пропуска и пътешествията за удоволствие.
 
От началото на лятото досега вече посетих Лондон, Берлин, Стокхолм. Когато пътувам на почивка, предпочитам дестинации с райски плажове”, казва още Петерсон. И добавя, че любимото ѝ място от всички, които е посетила досега, е Колумбия. 
 
Мария най-често пилотира „Боинг 737”, на борда на които обикновено има около 200 пасажери.
 
Когато кацам или излитам от летища като това в Рим, виждам „големите птици” – „Боинг 777” и „Еърбъс 380”. В такива моменти вече не мисля, че пилотирам огромна машина”, казва чаровната шведка.
 
Тя се надява да убеди младите хора, че не е необходимо да си богат, за да станеш пилот. Нейното обучение струвало около 65 000 евро, които тя успяла да спести като работела преди да започне усилените тренировки.
 
Сега Мария не крие, че се чувства отлично, макар да упражнява професия, в която доминира „мъжкото начало”.
 
Редактор: Маргарита Стоянчева