Най-тежко ми беше на финала, призна бронзовата медалистка

Оттук нататък се целя в по-високото стъпало – олимпийския връх.” Това заяви единствената медалистка за България от Игрите в Рио де Жанейро до момента Елица Янкова след завръщането си у нас. 21-годишната състезателка спечели бронзов медал в категория до 48 килограма от турнира по борба в Рио.

По темата

"Чувствам се много щастлива. Все още не съм осъзнала какво се случи в Рио, когато си припомня дори на моменти се разплаквам от радост. Даже ми се приисква всичко да се повтори отново, независимо от това колко ми беше тежко на моменти, просто за да изпитам отново тази емоция", споделя спортистката.

„Може би най-тежко ми беше на финала, когато излизах за бронзовия медал. Защото знаех, че ако спечеля -  печеля за цяла България, а ако загубя - ще трябва да се върна с празни ръце”, добави тя.

Янкова признава, че извън тепиха огромно напрежение върху спортистите се създава и от коментарите, че българските олимпийци в Рио са туристи.

"Наистина бях много обидена. Как може така да се омаловажава нашия труд. Аз знам какво ми е било 2 години да не се прибирам в къщи", категорична е тя. 

Елица Янкова не се задоволява само с бронзовото отличие, а веднага отправя поглед и към следващата си цел.

"От тук нататък се целим към по-голямото стъпало, дай Боже в Олимпийския връх", каза тя.

Елица Янкова утре ще бъде гост в "Събуди се" по NOVA!

 

Снимки и видео: БГНЕС