Ще има ли бонуси за семейства с деца?

Традиционно в края на лятото по българското Черноморие можем да почиваме на по-ниски цени, от действащите през активния туристически сезон. Поевтинява ли родното море и с колко и дали ще има специални оферти за предстоящите септемврийски празници?

Голяма част от хотелите по родното Черноморие вече предлагат много по-ниски цени, отколкото през активния сезон. Голяма част от хотелите ще предложат новите, по-ниски цени- с 10 до 15% по-ниски в сравнение с активния туристически сезон от началото на септември. Специални ценови пакети хотелиери са предложили и за българските ни туристи покрай септемврийските празници - 6-и и 22-и септември. 

По темата

Традиционно почивката поевтинява най-рано на юг - в малките курортни градчета и селца. В Приморско например повечето хотели са намалили цените с 10-15% още преди седмица-две. Бонуси има за семейства с деца.

В големите туристически курорти поевтиняването на морето ще стане малко по-късно заради това, че базата в момента е все още 100% пълна. Това се отнася за хотелите с по-висока категория, при олинклузив изхранване. В хотелите с по-малко звезди и почивка на база нощувка и закуска поевтиняването влиза от тази седмица.

Така в делнични дни може да се стигне до 50 на сто намаление при 30 на сто през уикенда.За пример, двойна стая с ползване на безплатен паркинг, басейн и интернет варира от 65 до 90 лева.

Хотелиерите вече предлагат и оферти за септемврийските празници, около 6-и септември. Други използват допълнителни услуги, за да привлекат родни туристи. На юг, където септемврийските празници слагат почти край на сезона, също са изготвили пакети.

Отделно родните хотелиери обмислят и пакети за празниците в края на септември. В цените за нормални нощувки, както и в цените за пакети, свързани с предстоящите септемврийски празници, всеки един бъдещ и потенциален клиент на хотелите по родното Черноморие може да се информира на интернет страницата на хотела, а също и на телефон на рецепция.

Репортер: Цеца Алексова