Той се наложи над французина Жереми Шарди с 3-2 сета

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като се наложи над французина Жереми Шарди с 3-2 сета - 4:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2, предаде Gong.bg.

Двубоят стартира с близо пет часа закъсение, след пороен дъжд, излял се над Ню Йорк. Той трябваше да започне в четвъртък вечер българско време, а вместо това се измести чак за ранните часове на петък.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Мачът се игра на стария корт Грандстенд и бе последният на сингъл на този терен, който след настоящото издание на US Open ще бъде разрушен.

Срещата между Григор и Шарди продължи малко повече от три часа и премина през доста върхове и спадове и за двамата тенисисти.

По-добрата физическа форма на Димитров определено си каза думата в заключителните и решителни моменти.

Гришо бе далеч от най-добрия си тенис, въпреки някои фантастични отигравания. Играта на българина премина през куп колебания и въпреки че през цялото време да изглеждаше като фаворита на корта, му се наложи да преживее сериозни разочарования.

Съперник на Гришо в трети кръг, за място в осминафинала, ще бъде португалецът Жоао Соуса, който отстрани поставения Фелисиано Лопес с 3-1 сета.

Повече четете на Gong.bg