66 000 деца влязоха за първи път в класната стая

Начало на учебната година за 720 000 деца у нас. Заради демографската криза първият учебен звънец не удари в 27 училища, тъй като те ще бъдат закрити. 

По темата

2540 пъти би училищният звънец днес. Хиляди класни стаи очакваха новите първокласници. В следващите 12 години новите първокласници обещаха уроците винаги да са на първо място.

15 СЕПТЕМВРИ В СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Новата учебна година започва с нови правила заради новия училищен закон. Вече основно образование ще взимат учениците след завършен седми клас, а не както досега – след осми клас. Освен това влизат в сила и новите учебни програми. От тази учебна година те ще бъдат за първи и пети клас. Припомняме, че не успяха да направят нови учебници и такива ще има само за учениците, които са в пети клас и то само по история.

В същото време на първия учебен ден беше анонсирана и една нова идея. Министърът на образованието обясни, че е възможно да се намери решение на проблема с фалшивите медицински бележки. За това обаче ще искат разговор със Здравното министерство.

За сигурността на децата МВР сложи полицай до всяко училище. Заради първия учебен ден в София и големите градове не мина и без традиционните задръствания. 

Хиляди автомобили излязоха по улиците тази сутрин. Въпреки изнервените шофьори до сериозни инциденти не се стигна. В столицата са регистрирани 49 катастрофи без пострадали.