Най-старият автомобилен салон в Париж отвори врати

Най-старият автомобилен салон в света - в Париж, отвори врати. Събитието, което се провежда веднъж на две години, събира рекорден брой посетители - над 1.200 милион души.

По темата

Дни след края на модната седмица в Париж идва ред на автомобилната. Над 300 конструктори и марки показаха последните тенденции в света на високите скорости. Концептуални коли и автомобили на бъдещето събират възхищението на многобройните посетители.

Масирана атака на електромобили постави под напрежение пионера в областта Тесла. Немски гигант показа концептуален автомобил, който обещава да минава 600 км с едно зареждане, почти двойно повече от модела на американците.

На автосалона обаче ретрото също е на мода. 85 -годишен „Кадилак” търси бъдещия си собственик на търг след броени дни. Американското бижу съблазнява с 24-каратово златно покритие и салон облечен в кожа от бял визон. Наддаването започва от 90 000 евро.

Според организаторите „Кадилакът”, притежание на ексцентричен американски пианист и шоумен, ще бъде продаден за не по-малко от 800 000 евро.

Допълнителен колорит на събитието внесе изложба на кино автомобили и превърна Париж в Холивуд на четири колела. „Автомобилът е незаменим актьор” - под това мото организаторите на салона показаха пред широката публика някои от главните герои, радвали ни в популярни филми.

Първата и последна кола на Джеймс Бонд, романтичното такси от “Полунощ в Париж ” на Уди Алън и още автомобили били притежание на Бриджит Бардо, Люи дьо Финес, Скарлет Йохансон и Стийв Маккуин, макар и само на кино.

Репортер: Петя Желева