Капитанът Светослав Дяков пое вината за загубата

Брилянтна игра, пет гола и развръзка в последните минути. Такава е равносметката от драматичния двубой „Лудогорец” – „Арсенал”.

Минута преди последния съдийски сигнал, седем брилянтни докосвания на топката отнеха надеждите на разградчани за равенство срещу лондонския футболен колос.

По темата

Най-трудно поражението прие капитанът на българския отбор – Светослав Дяков, който загуби топката секунди преди Йозил да отбележи победния гол.

Единственият виновник да не спечелим днес, съм аз. Поемам си отговорността и вината. Извинявам се на момчетата, на всички фенове, на хората, които обичат „Лудогорец”. Но това е факт. Трябва да сме мъже и да си го признаем”, коментира Дяков.

Това, което донесе сълзи в очите на българския капитан, взриви международната преса, която нарече финалното попадение „истинска магия”.  Британското издание „Daily Mirror” пък обяви, че дори българските стюарди са се влюбили в победния гол на Йозил.

А самият той обясни в социалните мрежи: „Нищо не е приключило, докато не приключи наистина. Трудно начало, но велико завръщане в мача с 3:2”.

Догадки сред публиката пък предизвика тайнственият жест след победния гол, който е запазена марка на Йозил от известно време насам. Футболистът захапва палеца на едната си ръка, а с другата изписва буквата "М". Британската преса разкри, че всичко това е в чест на  първородната му племеница - Мира.

Репортери: Яна Николова/Георги Георгиев