Някои се заканиха дори да се преместят на друга планета

Докато течеше президентската кампания в САЩ, водещи звезди, сред които Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Брус Спрингстийн, Мадона, Дженифър Лопес, Кейти Пери, Джей Зи и Бионсе, засвидетелстваха подкрепата си за кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

По темата

Други представители на шоубизнеса обаче стигнаха по-далеч и се заканиха да напуснат страната, ако Доналд Тръмп стане президент. Дали те ще удържат на думата си, след като победата на републиканеца вече е факт? Само времето ще покаже, пише вестник "Дейли стар", цитиран от БТА. 

Певицата и актриса Майли Сайръс заяви, че ако "кошмарът" Тръмп бъде избран за държавен глава, ще си стегне багажа и ще напусне САЩ. 

Холивудският актьор Самюъл Л. Джаксън обяви в шоуто на Джими Кимел, че ако този "к*чи син стане президент", той ще си "вдигне черните задни части" и ще се премести в Южна Африка. 

Бившата звезда на "Дисни" Рейвън Симоун още през февруари заяви, че ще стегне куфарите си за Канада, ако който и да е републиканец бъде номиниран. 

Сред звездите на САЩ, които се заканиха да напуснат страната, ако Доналд Тръмп стане президент, са певецът Ни-Йо, Барбра Стрейзанд, Упи Голдбърг, Брайън Кранстън, Ейми Шумър, Нийв Кембъл, Лина Дънам, Дани де Вито, барабанистът на Metallica Ларс Улрих, Челси Хендлър и Джордж Лопес.

И докато повечето от тях заявиха, че ще се преселят в Канада, е интересно как Шер и Джон Стюарт ще спазят обещанията си да преместят съответно на Юпитер и на друга планета. 

Дори някои звезди наистина да осъществят намеренията си, САЩ няма да останат без знаменитости. Сред поддръжниците на Тръмп, които ще останат, са Чарли Шийн, Азалия Банкс, Хълк Хоган, Майк Тайсън, Денис Родман. Според Родман страната не се нуждае от друг политик начело, а от бизнесмен.