Критици класираха филмите с най-много отрицателни отзиви

Докато Холивуд е в разгара на сезона на наградите и журналистите възхваляват най-добрите филми за годината, сайтът Метакритик публикува филмите, събрали най-много отрицателни отзиви, пише БТА.

Първото място в класацията е отредено на комедията "Девет живота" с участието на Кевин Спейси, Дженифър Гарднър и Кристофър Уокън. Сюжетът й разказва за бизнесмен, който няма време за семейството си. По стечение на обстоятелства магьосник затваря духа му в тялото на котка. Един от отзивите за продукцията е: "През 87-те мъчителни, безрадостни минути, филмът би могъл да накара и най-големия любител на котките да ги намрази."

Драмата "Денят на мама" с Джулия Робъртс в главната роля, е подгласник в класацията. Режисьорът Гари Маршал, познат с филми като "Денят на влюбените" и "Новогодишна нощ", обединява различни истории в сюжета с образа на майката. Един от критиците на филма пише: "Денят на майката" е кинематографичният еквивалент на това да разлееш горещо кафе върху майка си, докато й носиш изгорял тост за закуска в леглото."

Челната тройка на срамната класация допълва комедията "Ох, на дядо!", в която Зак Ефрон е в ролята на внук на разкрепостения си, жаден за приключения дядо, изигран от Робърт де Ниро. Отзивите от него са: "Ако "Ох, на дядо!" не е най-лошият филм за 2016 г., то ми предстои сериозна кинематографична агония в близко бъдеще".

Анимацията "Норм - полярният мечок" е определена като кинопродукция с "елементи от сценария, скалъпени от станали хитови наскоро анимационни филми". В една рецензия се казва, че би могло тя да бъде озаглавена "Щастливите миньони от мадагаскарската Ледена епоха".

Драмата "Море от дървета" на американския режисьор Гюс Ван Сант също има отредено място в топ 10 на класацията. В нейния сюжет американец пристига в Япония, за да приключи с живота си в прочутата гора на самоубийците. Той се запознава с местен човек, който има същите намерения, но и двамата преосмислят решенията си. "Дори и Матю Макконъхи не може да спаси сълзливата, аматьорска история, която се закопава все по-дълбоко, докато напредва", казва ревю на филма.

"Боговете на Египет" е епична - епична катастрофа!", гласи коментар на приключенския екшън, заел девета позиция в класацията за най-лош филм. Негов режисьор е Алекс Прояс, а Джерард Бътлър изпълнява една от главните роли. Актьорът е главно лице и в още една кинопродукция, попаднала в класацията под номер 14 - "Код: Лондон". Това е продължението на "Код: Олимп" и голяма част от него е снимана в България.

В списъка на най-лошите филми за годината попаднаха заглавия като биографичната кинопродукция за Нина Симон "Нина", адаптираният по компютърните игри "Уоркрафт", вторият филм от поредицата "Денят на независимостта: Нова заплаха", "Петата вълна", "Зулендър 2", "Ледена епоха: Големият сблъсък" и "Алиса в Огледалния свят".