Пътниците са служители на общинската администрация в Лясковец

Автобус с 38 служители на общинската администрация в Лясковец се удари челно с лек автомобил край Микре. Причината за катастрофата е неправилна маневра. Жена навлиза в насрещното и се блъска челно в автобуса. 

Шофьорката загива на място, на място умира и шофьорът на автобуса. Загива и още един пътник. В автобуса има 39 пътници, заедно с шофьора. Всички те са служители на общинската администрация в Лясковец и са пътували за тийм билдинг във Вършец. 

В болницата в Ловеч остават 10 души. Опасност има за живота на най-тежко ранената жена. Тя е транспортирана в болница в Плевен с ампутиран горен крайник и черепно-мозъчна травма.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Катастрофата е станала на главния път София-Варна между селата Микре и Голец. Сигнал за инцидента е постъпил в областната дирекция на полицията в 9.40 часа. Колата е със софийска регистрация. Тя е смачкана до неузнаваемост. Автобусът се е преобърнал настрани на пътното платно.

Над 5 часа продължи огледът на местопроизшествието. Движението беше спряно. Минути след 16 часа пътят бе разчистен, а движението отворено.

Загиналият шофьор на автобуса се казва Стефан Бъчваров и е съсобственик на транспортната фирма, която била наета за превоз на общинските служители в Лясковец до тиймбилдинга във Вършец.

Част от хората, които са пътували в автобуса, вече се прибраха в Лясковец.

"Бях наистина на първата седалка, но не гледах. Чух само един удар. И след удара…нищо не помня. Всички газеха по мен… Достъчно пострадала съм, но малко. Аз съм добър вариант", разказва една от пътничките в автобуса. 

Гледайте във видеата какво още разказаха пътници на автобуса и очевидци на жестокото произшествие.  

Репортери: Десислава Георгиева, Мартин Георгиев