„Състоянието на пътното платно не е причина за този инцидент”, твърдят от Пътната агенция

„Още вчера, когато стана инцидентът на магистрала „Хемус”, нашите колеги от Пътна полиция и от поддържащата фирма бяха на място. Според показанията, дадени от шофьора, той е заспал от преумора, след което е загубил управлението над камиона. По време на инцидента магистралата е била почистена според изискванията ни. В никакъв случай не може да се твърди, че състоянието на пътното платно е причина за този инцидент”, коментира за „Здравей, България” инж. Георги Златев, директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” към АПИ.

По темата

Припомняме, че тир с полска регистрация вися с часове от най-високия виадукт на магистрала „Хемус” между първия и втория тунел в посока София-Варна. Камионът е поднесъл и е пробил мантинелата. Така кабината му надвисва от 120 м височина. Шофьорът бе изваден късно вечерта и транспортиран до Ботевградската болница. Състоянието му е добро.

Как се справя Агенция „Пътна инфраструктура” с почистването на пътищата в страната?

„Въпреки снеговалежите от вчерашния ден, които първоначално се очакваше да бъдат леки, но всъщност в големи части на Северна България имаме над 30-сантиметрова покривка, заедно със снегонавяванията, нямаме затворени пътища. Всички са проходими. Изключение прави само проходът Троян-Кърнаре, който бе затворен вчера от 18 часа заради силния снеговалеж и ниската видимост”, коментира инж. Георги Златев.

От АПИ твърдят, че следят отблизо работата на снегопочистващата техника.

„Ние сме 24 часа със снегорините. Освен това упражняваме и електронен контрол”, добави той.

Повече по темата гледайте във видеото.