Той беше отличен заради приноса си в развитието на киноиндустрията

"Въпреки че наградата е на мое име, тя всъщност представлява резултат отдълги години работа на много хора", заяви българинът Владимир Койлазов в първата си среща с родните медии, след като грабна "Оскар". 

По темата

Той взе престижната статуетка за приноса си в развитието на киноиндустрията в категория „Научни и инженерни технологии". Койлазов спечели отличието заедно със своя съдружник Петър Митев.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА С МЕДИИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Българите имат компания, разработила най-популярната в света технология за 3D визуализация. Тя е използвана за филмите „Аватар", „Игра на тронове", „Дедпул", "300" и стотици други. Церемонията се проведе две седмици преди раздаването на филмовите награди „Оскар” в Бевърли Хилс.

Съдружникът на Владимир - Петър Митев разказва, че церемонията в Бевърли хилс е била наистина бляскава и прецизно организирана. а той и съдружникът му са се чувствали, като истински звезди.

Софтуерът на Владимир и Петър е разработка от преди 15 години и се използва не само от киноиндустрията. Двамата казват, че 90% от големите архитектурни бюра в целия свят също го ползват и то от години.

Към днешна дата фирмата им  има около 100 000 клиенти в целия свят, а за тях работят  230 служители и офиси в България, САЩ, Япония и Южна Корея. 

Какво още каза той пред българските медии вижте тук: 

 

 

 

 

 

 

Какво искате да знаете за Оскарите? Задайте въпроса си за Оскари 2017 към Ясен Дараков на уебсайта на NOVA Nova.bg  или във Facebook страницата на NOVA. Отговорите на най-интересните въпроси можете да чуете по време на ексклузивна  30-минутна обиколка на червения килим, което ще бъде излъчена на живо онлайн на уебсайта на NOVA – Nova.bg, в неделя, 26.02, от 20.00 часа.