Ръководство и фенове обсъждат бъдещето на тима

Инфарктна среща за бъдещето на футболния ни гранд „Левски" се проведе в столичната зала „Универсиада” в четвъртък вечер. Срещата приключи късно вечерта. 

По темата

Ръководството на клуба и феновете обсъдиха финансовото състояние на отбора и потърсиха изход от кризата.Срещата приключи късно вечерта. 

"Клубът е обезпечен до края на настоящия сезон. Футболът е бизнес. Платихме глобата от 2014 г. в европейските клубни турнири, която беше 200 000", каза изпълнителният директор Красимир Иванов.

Стана ясно, че „сините” са търпели загуби в размер на между 2 и 6 млн. лева годишно.

"Загубата в настоящия момент намалява спрямо 2014 г. В последните три години "Левски" е изгубил 11,3 млн. лева. През 2014 г. е увеличил капитала, но с цената на заем. В последните три години клубът си е кулип активи и загуба. 26,2 милиона лева са дълговете, с парите от заемите са финансирани активите и загубата", поясни Иванов.

След дискусията стана ясно, че следващата седмица ще е критична за бъдещето на "сините". Привържениците на клуба дадоха срок от една седмица на Спас Русев да убеди запалянковците, че е готов на сериозни инвестиции в клуба. 

В сряда мажоритарният собственик Спас Русев предостави своите акции на клуба и ги предложи на двете най-големи фенски организации.  На практика Русев продължава да е собственик на "Левски", а Даниел Боримиров все още е спортен директор.

Репортер: Гено Даскалов 

Още новини от света на спорта четете на gong.bg.