Прокуратурата разследва служители на Пета градска болница в София

Прокуратурата разследва служители на Пета градска болница в София. Сигналът е, че те изхвърлили от линейката на безлюдно място болен пациент в безпомощно състояние. 

По темата

Става дума за бездомен мъж, който най-вероятно е наркозависим. Той потърсил помощ тук, в 5-та градска болница, защото има ганрена на краката и ръцете. Твърди, че от болницата отказали да го приемат и са го качили на линейка, закарали го извън София и го изоставили. Служителите на болницата признават, че са го возили с линейката, но оттам нататък версиите се разминават. Прокуратурата обаче вече повдигна обвинения и разследва случая.

Мъжът, в лош външен вид, идва в болницата в понеделник сутринта. Иска да бъде прегледан, защото в "Пирогов" му казали, че кракът му трябва да бъде ампутиран. И иска второ мнение. От болницата нямат специалист и го пращат към 3-та градска. Той ляга пред болницата. 

А от 5-а градска го качили на своя линейка. Докарали го до място след Пожарево, но твърдят, че това било по негово желание и той сам поискал да слезе от линейката.

36-годишният мъж живее по улиците. Признава, че е зависим. Но е категоричен, че е свален насила. Намерен е от случайно преминаващ човек, който подава сигнал. Веднага след това шофьорът на линейката и социалният работник на болницата са задържани. В болницата също е започнало разследване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.